Om oss

Jag heter Peter Hartvig och driver idag företaget Hartvigs Måleri & Färgbutik som är ett familjeägt företag. Det startades 1969 av min far Arne Hartvig och vi är nu inne på 5:e generationens målare! Måleriet har funnits många år och som mest har det varit 24 anställda målare under 80-talet.

De senaste årens intresse för inredning och styling har gynnat alla i vår bransch, och det verkar att hålla i sig. Personligen tycker jag att alla borde måla och tapetsera om oftare. Alla trivs mycket bättre med nya och trevliga färger omkring sig.

För en bättre färgmiljö!
Peter Hartvig

Måleriet och butiken

Måleriet har i nuläget 5 duktiga målare och våra  kunder är bla. Hultsfreds Bostäder, Oloka Byggföretag mm. Vi har även mycket jobb i Vimmerby med olika fastighetsägare. Vi utför ju det mesta inom branchen, och hjälper till med färgsättningar och förslag till färdigt arbete.

Vi har en modern och snygg butik som har det mesta inom branschen. Vi anordnar aktiviteter såsom hemmakvällar, färgdagar och mattkvällar som är väldigt uppskattade och är ett bra tillfälle för att se vilka trender som gäller och vilka nyheter som kommer.

I butiken arbetar Maria (min lilla fru) och Annsofi som guidar er rätt bland färger, mattor och tapeter. Jag själv är också i butiken men har också hand om måleriarbeten, och ser till att målarna har material.

Historia

År 1983 öppnades butiken, då med lagerförsäljning och kortare öppettider. Det visade sig vara en lyckad kombination, där man som kund kunde få yrkesmässiga goda råd om sin målning.

Min mor Mona Hartvig hade sedan tidigare  arbetat i företaget  med den ekonomiska biten.  Hon började nu i  butiken, och servade Hultsfredsborna med färg & tapeter.

Dickersby Färg blev leverantör till butiken och så även till måleriet. Med gamla “fina” färger som Siro 3 och utvändigt Pika-Teho.

Lågkonjunktur drabbade företaget i slutet av 1980-talet och personalstyrkan minskades. 1989 började jag arbeta i företaget, fast jag hade ju sommarjobbbat några år tidigare.

Sedan våren 2000 samarbetar vi med Beckers färg och är medlem i butikskedjan Happy homes. Det fungerar väldigt bra och vi är nöjda med samarbetet, då det alltid är hög kvalitet och kunniga medarbetare. Vår butik renoverade vi i samband med byte av färgleverantör.