Möbler

,

Var försiktig med gamla möbler

Tänk på att en antik möbel kan förlora det mesta av sitt (ekonomiska) värde om den målas felaktigt.

Att ta bort färg

Beckers nya Färgborttagning fixar de färglager som behöver tas bort. Det är en färgborttagning som går ner genom färglagret och “lyfter” färgen från underlaget.

Man kan även använda den att t.ex ta bort linoleummattor i trappor.

En varmluftspistol kan förenkla om man inte använder färgborttagning. Sitter den gamla färgen bra och är i max två lager räcker det med att tvätta med målartvätt och slipa med medelgrovt sandpapper innan du målar.

Du behöver:

  • Färgborttagning
  • Sandblaster – Flexibel Slipsvamp
  • Sandblaster – Slipsvamp
  • Slippapper

Tips när du målar möbler

Spackla skador och hål. Låt torka. Slipa. Måla med grundfärg. Om du bryter grundfärgen i samma kulör som slutfärgen, särskilt om denna är kraftig, så slipper du måla så många gånger. Använd bra rollers och penslar. Det finns flera olika lackfärger att välja mellan.

Prova gärna vår nya Lackfärg Mood. Fantastisk färg för dina möbler.

Måla möbler

Börja med att rengöra ytan från gammal färg med Färgborttagningsmedel eller varmluftspistol. Om ytan bara är målad en gång tidigare behöver du bara rengöra med Beckers Målartvätt. Omålade möbler grundmålas med med Beckers grundfärg. Kvistmärken behandlar du med Beckers Kvistlack, därefter spacklar du ojämnheter med Beckers Snickerispackel.

Slipa sedan hela ytan och damma av. Mellanstryk eventuellt med Beckers Lackfärg. Gör en lätt avslipning när ytan är torr och damma av. Måla 1-2 gånger med Beckers Lackfärg.

 

Dekormåla möbler

Dekormålat möbler har man gjort i alla tider. Det är enklare än man tror!

Det finns många gamla tekniker man kan kombinera med dagens mer lättarbetade färger.

Med Beckers Decor-produkter är det bara fantasin som sätter gränser. Köp hem Decor-lasyr, plocka fram tidningar, plastpåsar eller penslar och börja dekormåla!

 

Färdigheter

Upplagt på

23 januari, 2019