Plastgolv

,

Har någon ritat gubbar på plastgolvet?

Är det kulspets eller bleck tar du enkelt bort gubbarna med T-sprit. Ta fläcken direkt annars är det risk att det går ner i mattan.

Spritpennor och tusch kan gå ner i mattan och då är det svärt att få bort.

Använd inte starka medel på plastgolv. Det är lätt att man förstör ytan och då blir det en matt fläck. Försvinner ytan på ett plastgolv blir det ett svårstädat golv.

Rumstemperatur på mattan.

Tar du in plastmattan direkt från kyla blir den stel och svår att rulla ut och skära.

Vilken riktning på plastmattan?

En enkel och bra regel är att du i långsmala rum lägger mattan i längdriktningen. Om möjligt lägger du skarvar parallellt med ljusriktningen, och inte nära en dörr.

Limma eller löslägga?

Generellt kan man säga att alla plastgolv i kök bör limmas. Där är ofta vinklar och vrår och man ska kunna dra ut spisen utan att mattan följer med.

Rum under 20 kvm går utmärkt att löslägga förutsatt att mattan man väljer är gjord för det.

Har man ingen skarv lägger man mattan helt lös.
Har man en skarv använder man dubbelhäftande tejp och tejpar endast i skarven, ingen annan stans. Då ligger mattan fixerad bara på ett ställe och lägger ut sig mot väggarna. Tejpar man t.ex vi en dörr också är det stor risk att man får en bubbla däremellan.
Skarvar man mattan behöver man också en fogsvets. Det är en vätska man lägger i skarven som fogar samman ytan så den blir hel. Använder man inte fogvätska blir det en ful smutsrand i skarven till slut.

Du behöver:

  • Mattejp Mjukgörarbeständig

Hur får jag bort mattan i trappen?

Med Beckers Färgborttagning löser du de flesta problem i trappen! Är det linoleum eller plastmatta som är limmad på trappen skär du med en mattkniv kors och tvärs över hela ytan så Färgborttagningen kan tränga ner i underlaget. Lägg på ett lager Färgborttagning och låt verka. Hur lång tid det tar beror på limmet. Färgborttagningen går ner och lyfter limmet från underlaget. För högre verkningskraft kan man lägga en plastfolie över ytan.

Sen är det bara att lyfta bort mattan och lätt skrapa bort limmet.

Du behöver:

  • Färgborttagning
  • Tvåhandsskrapa
Färdigheter

Upplagt på

23 januari, 2019