Val av tapeter

,

Mönster är inne

Tapeter är som kläder. Nu är det mesta tillåtet! Det är friare att välja en egen, personlig stil. Extra populärt är lite vågade mönster, gärna från 50-, 60- och 70-talet. Även äldre tapeter är inne. Men tänk på att 1800-talsmönster är gjorda för en dovare miljö med mörk inredning och utan elljus. Det är lätt att mönsterna blir för kraftiga i moderna hus.

Satsa på fonder

En fondvägg som bryter mot det övriga kan göra stor skillnad, på gott och ont. Rummet blir lätt lite rörigt om inte möbleringen är luftig. Ett långt rum känns kortare om ena kortväggen får en mörkare nyans.

Rama in med bård

Bårder ramar in. Varför inte skapa en ram runt ett fönster eller en dörr? Eller runt favorittavlan! Dela in en vägg i olika fält med bårder och häng upp foto av dina nära och kära i “ramarna”.

Varför bård?

En bård kan vara ett bra sätt att dela upp en vägg. Att sätta en bård en bit ner från taket kan bli väldigt effektfullt. Har man däremot mycket tavlor på väggarna är det bättre att sätta bården högst upp. Att dela av en vägg på mitten med en bård blir snyggt när man valt olika mönster upptill och nertill på väggen.

Färdigheter

Upplagt på

23 januari, 2019